USBisp naar USBasp converteren

Na het aanschaffen van een USBisp bleek dat windows 8 en windows 10 niet de juiste drivers installeerden. Na enige zoek werk op het internet kwam ik uit bij deze handleiding, na het uitvoeren van deze handleiding is het probleem met de drivers opgelost er deed zich echter een nieuw probleem voor. De AVR microcontrollers die op 1MHz draaien (dit doen ze affabriek vrijwel allemaal) konden niet eer geprogrammeerd worden, doordat de SCK (kloksnelheid) van de spi bus te hoog is. Echter heb ik de firmware aangepast en de SCK snelheid zou nu 187,5KHz moeten zijn in plaats van 375KHz. Het resultaat, de microcontrollers met een klokfrequentie van 1MHz kunnen nu ook geprogrammeerd worden. Het enige wat er dan voor lief genomen moet worden is dat het programmeren een keer zo lang duurt.

Proces:

Pas op: U kunt dit proces alleen uitvoeren als u al een werkende programmeertool ter beschikking hebt en als de microcontroller op de USBisp van het type ATmega88 is.

Stap 1: Soldeer een draad tussen de 2 pads (waarschijnlijk staat er tussen de 2 pads het woord “up” met 2 pijlen).

Stap 2: Sluit de werkende programmeertool aan op de 10 polige idc connector van de USBisp.

Stap 3: Lees de fusebits uit de USBisp door gebruik te maken van de werkende programmeertool

Stap 4: Verander de fusebits als volgt lowfuse: FF highfuse: DF en programmeer de fusebits(maak u niet druk als u een waarschuwing krijgt).

Stap 5: Programmeer het hex bestand wat u hieronder kunt downloaden in het flash geheugen (u kunt ook het gehele Atmel studio project downloaden).

Stap 6: Programmeer de fusebits nog een keer.

Stap 7: U dient nu de draad weer te verwijderen die u bij stap 1 hebt gesoldeerd

Stap 8: Gefeliciteerd uw USBisp zou nu moeten werken als de USBasp.

Problemen:

Krijgt u tijdens het programmeren van het flash geheugen een foutmelding. dan kunt u dit misschien oplossen door de soldeerverbindingen nog een keer te verhitten met hete lucht.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply